Нинова смени Бюрото. Водачите на листи аут

Седем нови членове на ИБ на БСП

Нинова смени Бюрото. Водачите на листи аут | StandartNews.com

Корнелия Нинова смени Изпълнителното бюро на БСП. Водачите на листи вече не са в него, стана ясно след решенията на извънредния пленум на "Позитано" 20. Таско Ерменков, който бе водач на листата на БСП в Разград на миналите избори, сега не е в начело на нито един списък, но затова пък става член на ИБ. Бившият водач на старозагорската листа на червените Георги Гьоков също сменя работата на терен с партийната. В новия състав на бюрото влиза и бившият кмет на Велики Преслав Александър Горчев.

ВИЖ ОЩЕ: Лечева сърдита на Нинова, отказа да е в листите

Целта е да се ангажират повече хора от партията - едни със законодателна работа, други с партийната, съобщи червеният пресцентър. Според социалисти обаче това е благовидният претекст за наказателна операция срещу членовете на ИБ като Крум Зарков, които поискаха оставката на Нинова зарази катастрофата на изборите на 4 април.

Новите членове на ИБ на БСП се предлагат на регионален принцип, така че да покрият шестте района за планиране в страната.Запазват се досегашните зам.-председатели и секретари на БСП. Националният съвет избра нов трети секретар – Стефан Бурджев.

Новите членове на Изпълнителното бюро са избрани със 152 гласа ЗА, двама се въздържаха.

Новите членове на Изпълнителното бюро на БСП са:

Генади Събков, Мездра, кмет от 2015 до 2019 г. на Мездра, област Враца, преди това е бил 5 мандата заместник кмет. Общински съветник от БСП в ОС–Мезда. Член на НС на БСП, член на Областия съвет на БСП – Враца.

 

Станислав Стоенчев, Сопот, Бакалавър начална и предучилищна педагогика. Магистър по мениджмън на социалните органзации. Общински съветник от 2015 г. до момента в ОС–Сопот. 2016-2018 г. директор на дирекция социални и хуманитарни дейност в община Сопот. Председател на ОбС на БСП – Сопот от 2016 г. до момента, член на НС на БСП, член на ОблС на БСП и ИБ на ОблС на БСП – Пловдив област, член на НС на МО в БСП и ОБ на НС на МО в БСП. Зам.-предсдател на общински съвет в община Сопот и предесдател на Комисията по образование,  култура и здравеопазване на община Сопот.

Таско Ерменков, София, доктор в областта на техническите науки. Завършил е Московския държавен институт по Международни отношения. Икономист, владее английски, немски и руски език. Народен представител от 2013 до 2021 г. Специалист в областта на енергетиката.

Георги Гьоков, Стара Загора. Завършва висше образование в Техническия университет в Габрово „Васил Априлов”, специалност Технология на металосторенето и метолорежещи машини. Народен представител от 2013 до 2021 г. Член на ОблС на БСП – Стара Загоря, член на НС на БСП, член на Общински съвет на БСП Стара Загора.

Емил Хумчев, Златоград, член на БСП от 2006 г. Четвърти мандат общински съветник от община Златоград. Председател на Общински съвет на БСП – Златоград, член на Областен съвет на БСП – Смолян. Член на НС на БСП. Завършва Югозападния университет в Благовеград, специалност туризъм.

Проф.д-р Георги Йорданов, Пловдив. Завършва дентална медицина и здравен менджмънт. Дългогодишен директор на болници в Пловдив, два мандата директор на Окръжната болница, два мандата общински съветник, член на НС на БСП, зам-председател на Областния съвет на БСП – Пловдив област, народен представител.

Д-р Александър Горчев, Велики Преслав, от 2011 до 2019 г. е бил кмет на община Велики Преслав. До 2009 г.зам.-кмет на общината. Висше образование доктор на науките по история. Председател на Общинския съвет на БСП - В.Преслав. Директор на музея. Член на НС на БСП, зам.-председател на Областния съвет на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай