Нинова разкри ролята на БСП в управлението

БСП ще е социален гарант за грижа за хората, каза соцлидерът

Нинова разкри ролята на БСП в управлението | StandartNews.com

Ние разбираме участието си в това правителство като продължение на непрекъснатите ни 5-годишни усилия за промяна на модела на управление на ГЕРБ. Това каза лидерът на БСП и кандидат за вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова по време на дебата по избор на кабинета "Кирил Петков".

"Водени от разбирането, че в момента България е изправена поне пред три кризи, водена от разбирането, че имате нужда от подкрепата на държавата, от стабилност в България и сигурност във вашите семейства, БСП се включи активно в преговорите за съставяне на редовно правителство и стабилно мнозинство в парламента, които да започнат истинската промяна на досегашния модел на управление. Ние разбираме участието си в това правителство като продължение на непрекъснатите ни 5-годишни усилия за промяна на модела на управление на ГЕРБ", каза Нинова.

Тя се обърна към Даниел Митов и заяви, че с нищо не могат да ги уплашат, тъй като са чували по-страшни думи от тях.

"Днес с нови и по-слаби определения няма как да засегнете българските социалисти. Искам да поздравя господата Петков и Василев за усилията, които положиха", каза още Корнелия Нинова. По думите й те са положили усилия, търпение и разум, за да съберат четири партии.

"Благодаря на другите коалиционни партньори, затова че се вслушаха в нас, а просто приеха необходимостите на деня, необходимостите на следващите 100 дни, необходимостите на следващите 4, а защо не и повече за България и българския народ", заяви още Корнелия Нинова.

Нинова посочи, че БСП приема своето участие като социален гарант за грижа за хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай