Нинова: Предупредихме, че ще стане беля с бюджета

Подкрепихме 120 лв. добавка за пенсионерите, ИТН да говорят каквото искат, каза лидерът на БСП

Нинова: Предупредихме, че ще стане беля с бюджета | StandartNews.com

Предупредихме десетина пъти, че ще стане беля с бюджета. И вие днес сте свидетели в парламента какво се случи. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като върна неуспешния трети мандат за съставяне на правителство и отново влезе в пленарната зала.

„Актуализацията на бюджета за нас е въпрос номер едно от момента, в който се разбра, че не може да има мнозинство за съставяне на редовен кабинет. Поканихме трите партии на протеста и между първо и второ четене да уточним най-важните въпроси. Отхвърлиха и това предложение”, посочи Нинова.

Тя обясни, че са последвали десетина предупреждения: „Ще стане беля. И вие днес сте свидетели в парламента какво се случи. Просто нашите прогнози се оказаха верни. Всички партии си внасят предложенията. Поради несъгласието на партиите на протеста няма трайно мнозинство, което да подкрепи едни и същи предложения. Не знам до утре какво ще излезе от този бюджет”, обясни Нинова и разкритикува: „Изключително безотговорно отношение”.

На обвиненията, че има коалиция между ГЕРБ, БСП и ИТН Нинова отговори: „Искам да кажем ясно - днес БСП, ДПС и ГЕРБ гласувахме заедно на пенсионерите да се дадат по 120 лева до края на годината заради COVID кризата. Намираме това за правилно, справедливо, необходимо, даже задължително. Не ни интересува какво говорят от ИТН и какви коалиции им се привиждат”, категорична бе Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай