Нинова обяви приоритетите си

Новият вицепремиер и министър на икономиката и индустрията се захваща с язовирите

Нинова обяви приоритетите си | StandartNews.com

Новият вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова посочи като свой приоритет състоянието на язовирите:

"Буквално от утре бих искала да се занимаваме с това, защото днес, като гледах новините, си спомних 2014-та, когато за пръв път от трибуната на парламента предупредих Борисов, че в момента в България - тогава в онзи момент, имаше 238 "цъкащи бомби" ги нарекохме. Това бях язовири с неизяснена собственост, с безстопанственост и така нататък. Ще ми се да погледнем към това - предвид на очакваните валeжи, на наводненията и на опасностите, които в момента има за стотици българи".

Нинова коментира и планираните съкращения в държавната администрация като каза, че нищо още не е решено:

"Що се отнася до съкращения в отделните министерства и в администрацията, все още това не е изяснено как, къде ще става, в кои министерства и по кой начин.

Дайте малко време на новото правителство. Разбира се, ще се радваме да няма нови безработни, да има високоплатени работни места и никой да не се чувства, че ще бъде изоставен или изхвърлен точно в тази криза".

Министърът на растежа и иновациите Даниел Лорер, с когото Корнелия Нинова ще дели ресорите в икономиката, пое поста си с думите:

"България е отворена за бизнес, България е отворена за умен бизнес. България иска да иновира, България иска да е първа. Не искаме повече да бъдем последни и Министерството на растежа и иновациите ще го разказва на целия свят. От днес започваме да разказваме една нова история за нашата страна".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай