Нинова към пенсионери: Продължаваме битката за вас!

Лидерът на БСП предложи протестът да излъчи представители, които да влязат в парламента...

Нинова към пенсионери: Продължаваме битката за вас! | StandartNews.com

„Днес продължаваме битката за вас. Всички разбират, че с такива пенсии днес не може да се живее, при увеличени цени на ток, парно, вода, хляб и лекарства“, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на протеста на пенсионерите. Тя е категорична, че трябва да се осигурят средства от бюджета, така че да се вдигне  минималната пенсия, да се постигне такова увеличение на пенсиите, което да гарантира на възрастните хора да живеят достойно.

„Защото цял живот сте дали за България. И днес ние, младите, вашите деца и внуци, сме длъжни да ви осигурим достойни старини“, подчерта тя.

Нинова посочи, че заплатите на депутатите са част от големия въпрос за неравенствата и отворената ножица между политици и народ. „Това е една от причините да сте вие тук, днес. Несправедливо е нашите заплати да се увеличават автоматично с ръста на средната заплата. За трети път внасяме предложение заплатите на депутатите да се намалят и да се изчисляват към минималната, а не към средната. Ако управляващите отново го отхвърлят, ви гарантирам, че като имаме мнозинство в парламента, това ще е първата работа, която ще свършим“, каза още Корнелия Нинова.

„Благодарим, че сте тук, защото така ни давате сила, знаем, че не сме сами и заедно, рано или късно, ще успеем. Не се предавайте!“, призова председателят на БСП. Тя предложи протестът да излъчи представители, които да влязат в парламента, за да чуят как „БСП за България“ ще отстоява докрай преизчисляването на всички пенсии и Закона за възрастните хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай