Нинова:Казахме НЕ на приемането на лобистки закони

Обясни защо БСП не подкрепи програмата на парламента

Нинова:Казахме НЕ на приемането на лобистки закони | StandartNews.com

Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде специален брифинг, за да обясни защо социалистите не гласуваха седмичната програма и дневния ред на парламента, с което днешното заседание пропадна. 123-ма депутатите от ГЕРБ, БСП и ДПС гласуваха въздържали се за предложената седмична програма и така новите партии не събраха гласове, за да гледат промените в Закона за партиите, които предвиждат 1 лев субсидия за глас и поправките в Изборния кодекс.

ВИЖ ОЩЕ: Изненада! Парламентът без дневен ред,няма заседание

Не подкрепихме програмата за работа на Народното събрание, в нея има лобистки текстове, но не и най-важните теми като социалните и икономически мерки, каза Нинова.

ВИЖ ОЩЕ: Тошко Йорданов хвана ГЕРБ натясно

"Искаме да сме ясни от ПГ на "БСП за България", за да спрат други представители на политически партии да спекулират на гърба на нашата парламентарна група. Днес не подкрепихме програмата за работа на Народното събрание по една единствена причина. За нас най-важни в момента са социалните и икономически мерки, които парламентът трябва да приеме, за да помогнем на икономиката, на бизнеса и хората. Нашата грижа в момента са доходите, помощ за безработните, помощ за възрастните хора и икономически мерки, които да гарантират стабилност и растеж на българската икономика", заяви още Нинова. Тя обясни, че причината БСП да не подкрепи програмата е, че нито едно от техните предложения, направени в този смисъл, не се гледат в комисиите и не се включват в програмата за работа на Народното събрание.

ВИЖ ОЩЕ: Биков: Пренаписаха Изборния кодекс за 1 нощ

Ако има разум - програмата на парламента ще бъде коригирана - настояваме социалните ни законопроекти да бъдат включени, заяви Нинова. Тя коментира и защо ГЕРБ и ДПС не са подкрепили също програмата. "Попитайте ДПС и ГЕРБ с какви аргументи гласуваха против. Ние не носим отговорност за решенията в други партии. Носим отговорност за нашите решения и аз изтъкнах мотивите ние да гласуваме по този начин. Миналата седмица предупредихме, че ще поискаме да включат тези закони в дневния ред, защото са важни за хората. Не ни послушаха", каза още лидерът на БСП.

"В момента тече Председателският съвет. Ако има разум в колегите и другите парламентарни групи, мисля че програмата ще бъде коригирана. Нека свърши Председателският съвет", допълни още Корнелия Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай