Нинова даде заден за служебното правителство

Нека да изчакаме да видим при кого ще отиде третият мандат, каза соцлидерът

Нинова даде заден за служебното правителство | StandartNews.com

Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде заден относно идеята си да предложи служебното правителство за редовно, ако соцпартията получи третия мандат за съставяне на кабинет. По време на посещението си в Троянския манастир "Успение Богородично" днес тя заяви, че БСП е имала готовност да предложи служебното правителство за редовно, ако им бъде връчен мандат, но президентът Румен Радев е препоръчал партиите да си представят свои кандидати за министри.

"Всяка партия е длъжна да защити претенциите си за упражняване на властта със свои собствени управленски и кадрови решения. Служебното правителство не е излъчено от партии, то е излъчено с указ на президента и няма как да остане в наследство на партиите", каза в  петък държавният глава, в отговор на въпрос как гледа на идеята на левицата служебният кабинет да остане като редовен.

"Нека да изчакаме да видим при кого ще отиде третият мандат", каза Нинова.

Според председателя на БСП в "днешната абсурдна ситуация" държавата има нужда от стабилност и редовно правителство. "В тази доста напрегната обстановка ни трябва много разум и спокойствие. Това призовавам", каза Нинова пред БТА.

По думите й, доста се е изострил диалогът между партиите, като е станал непоносим. "Нямам представа защо настъпи този конфликт между "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се. БГ! Ние идваме!". Ние, като политическа сила, водихме абсолютно коректни разговори, професионални, по политики. Постигнахме добро съвпадение в политиките в няколко сектора. Какво стана между тях не знам. За съжаление, се стигна дотук, защото наистина имаме нужда от стабилност и от редовно правителство. Виждате какво се задава – COVID криза, мигранти, цени на ток, вода, парно, на храни, и без бюджет, просто абсурдна ситуация", коментира лидерът на БСП.

Тя заяви още, че иска да има правителство заради тази ситуация, но ще се види какво ще стане в следващите дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай