Нинова: Борисов сменя резервните гуми

Трите предложения за нов екоминистър са политически назначения, за да се запази коалиционния мир, каза лидерът на БСП

Нинова: Борисов сменя резервните гуми | StandartNews.com

Политически назначения, за да се запази коалиционният мир. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова нарече трите имена за нов екоминистър - Искрен Веселинов, Емил Димитров-Ревизоро и Николай Кънчев, сред които  днес коалиционният съвет на управляващите ще избере наследник на арестувания за водната криза в Перник Нено Димов.

ВИЖ ОЩЕ: Съкращения в БСП и телевизията й, няма пари

Председателят на БСП заяви в ефира на bTV, че с това нищо в управлението няма да се промени.

„Г-н Борисов прибягва до смяна на резервните гуми на автомобил, чийто двигател вече не работи. Много пъти сме били свидетели на смяна на министри, но нищо не се променя в стила на управление. Затова и нашата амбиция е да се смени цялото правителство“, заяви Нинова. Според нея, ако всички партии в НС,които се заявяват като опозиция – ДПС, Воля и независимите, подкрепят вота на недоверие,   кабинетът ще падне. Защото заедно с БСП събират 124 гласа. Червените не са се отказали от внасянето на вота. Напротив – оставката и ареста на нено Димов дават допълнителни мотиви за това, каза Нинова.

Тя е на мнение, че тримата кандидати за поста на Димов не са професионалисти и не разбират от материята.

„Въпросът за отговорността стои отворен и според нас тя е преди всичко на премиера, защото той сменя министрите, но не и начина на управление. Системата на управление е сбъркана, а не хората. Нено Димов е изкупителна жертва на целия този модел, защото има доста институции, които отговорят за управлението на ВиК сектора“, смята лидерът на БСП. По думите й проблемът с водата е национален, а не само на Перник, защото скоро „ще изгърмят“ и други градове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай