НФСБ: Държавна награда за проф. Тодор Кантарджиев

Трудно ще го изчегъртате, каза партията на Валери Симеонов

НФСБ: Държавна награда за проф. Тодор Кантарджиев | StandartNews.com

Държавна награда за проф. Тодор Кантарджиев, когото здравният министър Стойчо Кацаров пенсионира като директор на Националния център за заразни и паразитни болести, предложи НФСБ.

НФСБ предлага на президента Румен Радев проф. Тодор Кантарджиев за държавното отличие - орден „Св. Св. Кирил и Методий“, за изключителен принос за спасяването на българската нация, обяви партията на Валери Симеонов. Оттам припомнят, че над 160 служители на Националния център по заразни и паразитни болести се подписаха под искането проф. Кантарджиев да бъде върнат на работа. Стотици граждани го подкрепиха. Десетки студенти по медицина застанаха зад него.

НФСБ застава зад доказания професионалист, който, заедно с колегите си от Националния оперативен щаб успя да преведе страната ни през тежките времена на коронакризата, се казва в позиция на партията.

„Опитът професорът-инфекционист да бъде отстранен под привидния предлог за навършени години за пенсия, е елементарен ход и явен реваншизъм. Или пък зад това се крият нечии лични мераци?”, обявяват още от НФСБ. И заявяват: „Върнете проф. Кантарджиев! Той е не само доказан професионалист и лекар. Той е съвременен герой.”. Трудно ще го изчегъртате, категорични са от НФСБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай