Нагазиха Нинова.Пирински с предупреждение за нощта

Не БСП е силна, управляващите са слаби, обяви Янаки Стоилов

Нагазиха Нинова.Пирински с предупреждение за нощта | StandartNews.com

Вътрешната опозиция нагази Корнелия Нинова. Не БСП е силна, управляващите са слаби, обяви Янаки Стоилов.

"Разговорът е в състояние ли сме да започнем нов преход. Не трябва да се задоволяваме, че сме с почти изравнени позиции с ГЕРБ - това не се дължи на наш подем, а на по-големия отлив от подкрепа на управляващите", посочи той.

Стсилов хвърли ръкавицата към Нинова поиска пряк избор на БСП-кандидатите за депутати и кметове. "В следващо заседание на 50-ия конгрес трябва да се направят промени на устава, които да направят партията по-близка до нейните членове и по-влиятелна в обществото. Затова предлагам да обсъдим възможността социалистите пряко да избират своите кандидати за представителни длъжности в държавата и местната власт, а по-нататък и ръководителите на партията на общинско и районно ниво.", каза Стоилов.

"БСП, вторачена в собствения си избор, не прояви достатъчно активност за насочване на народното недоволство. Ние подкрепяме протестите, но днес не говорим за предсрочни избори. Даваме ли си сметка, че сред причините ГЕРБ още да е на власт, е, че не ни достигат воля и вътрешна сплотеност", попита Стоилов.

Георги Пирински призова в състава на Националния съвет да има хора с различни гледни точки. "Каквото посеем тази вечер и през нощта, това ще жънем и занапред", предупреди той Нинова във връзка с предстоящия вот тази вечер на новия Национален съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай