МВР за Магнитски: Няма данни за извършени престъпления от Пеевски

През 2020 г. е направена проверка, каза зам.министър Енчо Мирчев

МВР за Магнитски: Няма данни за извършени престъпления от Пеевски | StandartNews.com

В МВР няма данни за корупция и уреждане на българско гражданство от страна на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски. Това съобщи заместник-министърът на вътрешните работи Енчо Мирчев пред временната парламентарна комисия "Магнитски".

Той оповести, че през 2010 г. в ГДБОП е извършвана проверка по повод анонимен сигнал в антикорупционната комисия на 41-ото Народно събрание по сигнал за оказване на влияние от страна на Пеевски в Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси". В сигнала се посочва и че Пеевски е в конфликт на интереси. През 2020 г. в направена проверка за евентуално престъпление от общ характер, извършено от Делян Пеевски, добави зам.-вътрешният министър.

Работата продължава активно по всички сигнали, които са постъпили в МВР. Нито една преписка не е оставена на заден план. Когато имаме някакъв краен сигнал, ще го обявим, каза още Мирчев, като поясни, че от датата на налагане на американските санкции в МВР не е имало данни за извършени престъпления от Делян Пеевски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай