МВР шефът категоричен: Вдигаме заплатите с 15%

Вътрешният министър каза, че не знае дали синдикатите ще протестират

МВР шефът категоричен: Вдигаме заплатите с 15% | StandartNews.com

В ход са разговори с народни представители, които да внесат поправки в законопроекта за държавния бюджет, така че да се стигне до 15% увеличение на основната заплата на всички служители в МВР. Това стана ясно след заседание на Съвета за социално партньорство в МВР.

"При оптимистично развитие на ситуацията с Covid-19, можем още в първия възможен момент да говорим и за по-голямо увеличение на заплатите от 15%", заяви вътрешният министър Христо Терзийски след срещата с шестте синдиката в МВР, на която освен темата за заплатите са били обсъдени и всички други "наболели въпроси".

Министърът посочи, че не е било постигнато разбирателство за исканото от синдикатите увеличение на заплатите на всички служители в МВР с 30 процента. Той посочи, че към този момент правителството предлага 15 процента увеличение на заплатите в бюджета за 2021 г., като във финансово изражение това е около 231 млн. лв. Терзийски припомни, че през тази година са били увеличени и някои други пера в бюджета на МВР, като даде пример с нощния труд на полицаите.

Вътрешният министър каза още, че не знае дали синдикатите ще протестират.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай