Карадайъ: Времето изисква отговорни действия

Трябва да сме готови бъдещето. Каквито сте вие, такава ще бъде държавата. А ние искаме тя да е силна, богата и просперираща, каза председателят на ДПС

Карадайъ: Времето изисква отговорни действия | StandartNews.com

Това политическо време изисква отговорни решения и действия. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на 8-тата  национална конференция на Младежкото ДПС.

ВИЖ ОЩЕ: Младежкото ДПС: Време е за „Другото поколение“

„Позволете да ви поздравя с добрата организация и стриктното спазване на всички мерки в тази условия на COVID-19. Проблемът е сериозен и всички трябва много сериозно да се отнасяме към него. Да бъдем отговорни към живота и здравето на хората. Да бъдем отговорни към собственото си здраве и здравето на околните около нас“, подчерта Карадайъ по време на форума. Той изтъкна, че пандемията мотивира хората да използват различни други възможности включително и възможностите на високите технологии за комуникация. Той поднесе сърдечните поздрави на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и на централното ръководство на ДПС на участниците във форума на Младежкото ДПС. Мустафа Карадайъ поздрави Илхан Кючюк като председател на младежката организация на ДПС. Аз ви призовавам винаги да сте готови да взимате отговорни решения, обърна се Мустафа Карадайъ към младежката организация на ДПС. „Трябва да сме готови бъдещето. Каквито сте вие, такава ще бъде държавата. А ние искаме тя да е силна, богата и просперираща. Затова непрекъснато говорим за програма за ускорено догонващо развитие на страната“, обърна се Карадайъ към членовете на Младежкото ДПС.

Високият форум започна с отчета на евродепутата от групата на либералите в ЕП Илхан Кючюк, който е начело на младежката организация на ДПС вече 8 години.  "За много хора единството в многообразието е просто израз, но за нас това е кауза. Заедността, като човешка близост, и сега се трансформира в сегашната конференция, която се провежда онлайн. С младежки акции показахме, че никой няма да бъде изоставен в трудните времена на пандемията“, каза Кючюк.

Проведе се и избор за нов председател на младежкото ДПС. Това е Сезгин Мехмед, получил рекордни номинации от структурите по страната. Мехмед има магистърска степен по "Политически мениджмънт и публични политики" от Нов български университет и е завършил Българското училище за политика "Димитър Паница".

Ето цялото изказване на Мустафа Карадайъ:

Уважаеми господин председател,

Уважаеми делегати и гости от страната и чужбина,

Скъпи приятели,

Тази конференция се провежда в условията на COVID-19. Първо ми позволете да ви поздравя с добрата организация и за стриктното спазване на всички мерки в тези условия на COVID-19. Проблемът е сериозен и всички ние трябва много сериозно да се отнасяме към него и да бъдем отговорни към живота и здравето на хората. Да бъдем отговорни към собственото си здраве и към здравето на околните.

Пандемията днес ни ограничава физически да сме заедно, защото това е нашият начин и патент за работа. В същото време ни подтиква и ни мотивира да използваме различни и други възможности, включително и тези на високите технологии. Както всички виждаме, днес технологиите ни дават възможност стотици хора да сме заедно на основата на информационните технологии. Дори да сме на стотици километри един от друг, сърцата са ни близки. Заедно с общите ни ценности, кауза и философия за правене на политика, а именно заедността. Заедността като основа на Българския етнически модел, чийто архитект е нашия почетен председател. Позволете ми да ви поднеса специалните поздрави на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган.

Малко се вълнувам и е нормално да съм развълнуван, особено на младежката конференция. Имам удоволствието, честта и отговорността да ви поднеса и приветствия от името на ръководството на Движението за права и свободи, както и от свое име. Да ви приветствам с провеждането на осмата Национална конференция на младежката организация на ДПС. За нас е чест и привилегия да работим с най-голямата младежка организация. Приемете сърдечните поздрави на ДПС и нашата увереност. Във ваше лице, ние от ДПС имаме своята дейна и активна част на партията. С младежката енергия и капацитет, както и с натрупания опит, с ясната визия за бъдещето. Също така бих искал да поздравя и Дуйгу и в нейно лице и най-младата част на партията ни, най-младата част на младежката ни организация, както и най-младите и активни граждани в страната. Искам да поздравя и централното ръководство на младежката организация за успешния мандат, както и председателя на младежката организация г-н Илхан Кючюк. Да го поздравим и за добрия доклад, който чухме. Мисля, че много добре умеете да правите анализи, оценки и самооценки, както и да се самопозиционирате в днешното политическо време.

Бих казал, че в днешното време в този висш форум на младежката ни организация се провежда в интересни времена не само с оглед на COVID-19. Това политическо време изисква и отговорни решения и действия. Чухме различни оценки и за държавата. В лицето на управляващите, ние днес виждаме, че предлагат само едни обещания и опити за внушения за големи очаквания. Ние сме реалисти и знаем каква е нашата работа и отговорност. Вие имате визията и готовността да направите живота по-добър. С вашия хъс трябва да привлечете и всички активни граждани, споделящи общите ни ценности. Свободни в своя избор, отговорно да претворите в дела своите идеи за по-красив и по-чист свят. Вие добре знаете приоритетите на ДПС – чист въздух, чиста вода, чисти храни, чиста енергия, високи технологии и включване на свободните и активни граждани в политиката. От четири години призовавахме основните политически сили в страната да седнем на масата и на база на партийните ни приоритети да определим приоритетите и на държавата. Четири години в България никой не ни чу, но тези приоритети са и приоритетите на ЕС, след решенията на ЕК и ЕП, а именно Зеления пакт, дигитализацията и гражданското общество – същите приоритети, но по друг начин изказани.

 

Аз ви призовавам винаги да сте готови да вземате отговорни решения и естествено да можете да поемете своята отговорност. Вие сте длъжни да се развивате изпреварващо. Трябва да сте готови за настъпващата водородна епоха. Днес показвате, че сте и в крак в ползването на информационните технологии, но изпреварващо да сте готови и за дигиталната ера. От своя страна, това означава добро и стабилно образование, учене всеки ден и придобиване на нови квалификации и нови умения, за които изпреварващо трябва да бъдем готови. Не забравяйте, че вие сте държавата, както и бъдещето на тази страна. Каквито сте вие, такава ще бъде и България. А ние искаме тя да е силна, независима, богата и просперираща. Затова непрекъснато говорим за програма за ускорено догонващо развитие на страната. Успоредно с това, всички ние гражданите на държавата, независимо от народност, пол и религия да живеем в мир и разбирателство.

Бих искал да ви пожелая да бъдете здрави, целеустремени и да преследвате мечтите си. Бъдете себе си! Желая ви успешна конференция, както и успех на новото ръководство, което ще изберете. В днешните условия на пандемия, бъдете отговорни за живота и здравето на хората, околните ви и към собственото си здраве. Още веднъж успех и успешна конференция. Благодаря ви!

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай