Митов удари Радев заради Русия и позицията на Б9

В момента се чертаят тежки геополитически разделения, каза той

Митов удари Радев заради Русия и позицията на Б9 | StandartNews.com

В момента се чертаят тежки геополитически разделения и ГЕРБ и България трябва да заемат ясни позиции, да стоят на ясни принципи. Това каза новият зам.-председател на ГЕРБ Даниел Митов по време на конгреса на ГЕРБ. Той обвини президента Румен Радев, че е скрил от българското общество  позиция на групата B9 в НАТО - президентите на страните от Източния фланг, насочена срещу руската агресия по границите на Алианса и специално в Черно море.

„Радев скри декларацията. Тя осъжда руските агресивни действия и военно присъствие в близост до границите на НАТО, включително и в района на Черно море. Българският президент крие това”, каза Митов. И продължи: „Декларацията осъжда саботажа на територията на алианса, което става ясно от експлозиите през 2014 във военни складове в Чехия.”.

Митов прочете на английски текста на документа и го преведе за съпартийците си. В него се казва: "Изразяваме загриженост относно подобен модел на поведение и на територията на България, която ясно личи от разследването на нейните правосъдни органи", каза Митов. И попита: „ Защо Радев крие тази декларация, какво се случва в България?”.

„Нищо странно. Двуличието е в основата на тези хора. Те опитват нещо, което не могат – едновременно флирт с Русия, в същото време, когато президентът Байдън говори на срещата на В9 и се приема тази декларация, нямат смелост да вдигнат юмрук и да кажат – не се приема”, заяви Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай