Митов: Нормално е поне да изслушаш

На България й е нужен стабилен кабинет, отговорността вече е на Има такъм народ, каза кандидатът нва ГЕРБ за премиер

Митов: Нормално е поне да изслушаш | StandartNews.com

Когато най-голямата парламентарна група - коалицията, спечелила избори, те кани на разговори, най-малкото е да я изслушаш. Не е професионално да се проявява такава арогантност. Емоциите от лятото са си емоции от лятото. Това коментира предложеният за премиер от ГЕРБ Даниел Митов след като върна мандата.

На България й е нужен стабилен кабинет, отговорността вече е на Има такъм народ, каза той.

Трябваше да разговаряме и да чуем каква е позицията на Има такъв народ и по сложната геополитическа обстановка, и по мерките за излизане от икономическата криза, добави той.

Трябва да се върви напред и то бързо, каза Митов. Според него се водят задкулисни разговори и се държи цялото българско общество в неизвестност.

Върнахме мандата, защото не само подкрепа не намерихме, но и желание за разговор, каза Десислава Атанасова. Тя обясни, че кабинетът не е предложен за гласуване в Народното събрание, защото считат, че не е нужно българските граждани да стават свидетели на низости. Върнаха се старите порочни практики - гласуване с чужди карти и т.н. Те бяха забранени след като ГЕРБ дойде като мнозинство, каза Атанасова.

Важните теми са от здравеопазването, икономическите мерки. Време е за решения и те ще трябва да се вземат от следващите, каза още Атанасова. Две седмици след изборите ние не сме чули и една дума по тези въпроси, посочи тя.

Положихме усилия, поканихме партиите, желаем успех на следващите, каза Атанасова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай