Мирчев: Надяваме се да научим името на премиера преди Радев

Топката за подкрепа е в мандатоносителя, каза депутати от ДБ

Мирчев: Надяваме се да научим името на премиера преди Радев | StandartNews.com

Надежда да научат имената на премиера и министрите от кабинета на „Има такъв народ” изрази „Демократична България”.

„Демократична България“ се надява да научи кои са предложени за министри в кабинета на „Има такъв народ“ преди връчването на мандата, каза в кулоарите на парламента депутатът от коалицията Ивайло Мирчев. Той заяви, че ако партията на Слави Трифонов действително иска подкрепата на „Демократична България“, трябва да прояви повече кооперативност.

"Никой не ни е казал кой е кандидатът на "Има такъв народ" за премиер. Въпреки че, доколкото разбирам, само след няколко часа президентът ще връчи мандата на този премиер, ние не знаем все още кой е той", коментира Мирчев.

"От самото начало и в разговорите с тях, и публично ние сме искали да знаем кои са имената в Министерския съвет. Изрично сме казали, че не искаме наши министри, но искаме да знаем кои са хората, които ще поемат тази отговорност. До този момент имена не са ни предоставяни по никакъв начин", каза още Ивайло Мирчев.

Коалицията няма да потърси нова среща, тъй като това е в ръцете на мандатоносителя, заяви още Мирчев.

„Тъй като наистина сме изключително добронамерени, надявам се поне в тези няколко часа, когато ни се иска подкрепата, да ни бъде казано кои са все пак тези министри. Дайте поне да видим кои са министрите, защото е много неловка ситуацията“, заяви Ивайло Мирчев.

Депутатът от ДБ коментира още, че в служебния кабинет безспорно е имало доста успешни министри. "Надявахме се наистина от ИТН за тези трима министри да размислят, защото техният успех, и това се вижда от одобрението им сред хората, е безспорен. Очевидно няма да се случи, така че предстоят разговори", добави той.

"Топката винаги е в мандатоносителя, те искат нашата подкрепа", завърши Мирчев.

Както „Стандарт” вече съобщи, президентът Румен Радев ще връчи мандата на „Има такъв народ“ в 17.00 часа днес. От партията заявиха, че са готови със състава на новото правителство и ще го обявят с получаването на мандата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай