Министър от БСП обеща да търси помощ от ГЕРБ. За какво му е?

Политическото говорене и експертните решения нямат общо, казва Георги Гьоков

Министър от БСП обеща да търси помощ от ГЕРБ. За какво му е? | StandartNews.com

"30 години се занимавам с неща в социалната сфера, познавам системата и експертите, затова няма да ми е трудно при избора на екип. Не бих се съобразявал с партийната принадлежност, а с експертизата, която имат хората в социалната сфера. Бих търсил съвети и от бившите социални министри, включително и от тези на ГЕРБ", обяви в интервю за БНР кандидатът на БСП за министър на труда и социалната политика Георги Гьоков.

"Всички назначения ще преминават през сериозни проверки от ДАНС, НАП. Неслучайно мотото на този кабинет е "Нулева толерантност към корупцията", уточни той.

По думите на Гьоков обединението на четирите партии е било сложно, но от гледна точка на желанието на българите да имат стабилно управление коалицията не е необяснима. "Всеки направи своите компромиси и със своето его, и със своята политическа неотстъпчивост. Затова смятам, че коалицията е логична", обясни социалистът.

Гьоков коментира, че "политическото говорене и експертните решения нямат общо". "Затова атакуването на нещо, преди да си видял как действа, не е добра практика, но се ползва от опозицията", каза бъдещият министър и заяви, че няма притеснения от записаното в коалиционното споразумение.

Според него няма основание Корнелия Нинова да се оттегля от поста вицепремиер и министър по икономиката и индустрията, в случай че не остане лидер на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай