Милка Христова спря неизгоден търг за наем на ресторант в Лозенец

За пореден път в СОС се внася доклад с оценка, определяща силно занижена цена

Милка Христова спря неизгоден търг за наем на ресторант в Лозенец | StandartNews.com

По искане на заместник-председателят на СОС от БСП Милка Христова общинските съветници не одобриха обявяването на конкурс за отдаване на общински имот заради занижена оценка, внесен от кмета на „Лозенец“. Става дума за клуб и ресторант намиращи се на кръстовището на бул. „Черни връх“, ул. „Свети Наум” и бул. „Арсеналски” в елитния столичен район.

Милка Христова се аргументира с това, че за пореден път в СОС се внася доклад с оценка, определяща силно занижена конкурсна цена. По думите й причината за това е, че в оценката не се взема предвид сегашното състояние на обекта, а изрично е посочено, че се изключват направените подобрения в ресторанта под предлог, че те са извършени от досегашния наемател. „Същевременно напълно липсва информация какво представляват тези подобрения, на каква стойност са и кога са извършени. Остава неясно какъв точно обект е оценяван, но резултатът е налице - наемната цена за луксозното заведение е силно занижена“, обясни Христова.

Тя предупреди и за друга реална опасност заради неуредения въпрос с подобренията в обекта. „Това би довело до абсурдната ситуация да проведем конкурс с много ниска наемна цена, а той да се ползва в луксозния вид, в който е. Подобренията, обикновено, са трайно прикрепени към обекта“, посочи заместник-председателят на СОС и допълни, че съществува реална опасност Столична община да бъде задължена да заплати подобренията на бившия наемател, ако не уреди отношенията си с него преди конкурса.

Другият спорен момент, на който се спря Христова, е това че наемът за лятната градина към ресторанта, която е с площ от 180 кв.м, е определен в размер на 1,53 евро за кв. метър. „Безспорно цената и на тази атрактивна част от имота е драстично занижена и по никакъв начин не отговаря на пазарните цени“, категорична е Милка Христова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай