Милен Велчев: Министрите на Слави няма да са марионетки

Политиците е добре да си дадат сметка каква голяма отговорност е върху плещите им, каза финансистът

Милен Велчев: Министрите на Слави няма да са марионетки | StandartNews.com

Министрите на Слави няма да са марионетки. Това категорично заяви в интервю за БНТ бившият финансов министър в кабинета „Сакскобургготски” Милен Велчев.

МИЛЕН ВЕЛЧЕВ ПРЕД СТАНДАРТ: Николай Василев може да устоява на изкушенията на властта

Познавам може би по-малко от половината от министрите и знам, че те не са хора, които биха били зависими от нечии указания. Те са успешни професионалисти, които няма нужда в тази фаза на кариерата си да бъдат марионетки на когото и да било, коментира Велчев в "Денят започва".

"Смятам, че никой не трябва да е изненадан от приоритетите, заложени от новия кандидат-премиер Николай Василев. Той и в нашето правителство беше най-силният глас за твърда финансова политика и разходи според възможностите на държавата", коментира Велчев.

По думите му Трифонов е отговорил достатъчно убедително, че колкото може да се търси сянката на НДСВ в новото правителство, толкова може да се търси и сянката и други фигури, които са сменили партийната си принадлежност през годините.

"Политиците е добре да си дадат сметка каква голяма отговорност е върху плещите им и, както и "Има такъв народ", както и партиите, които биха подкрепили това правителство, трябва да се замислят, че не могат да свалят от раменете си изцяло отговорността за евентуалното предизвикване на предсрочни избори за трети път”, заяви още Велчев.

Той изрази мнение и по отношение на приватизирането на ББР.

"Това далеч не е най-важният момент или най-важната тема в политиката на бъдещия кабинет. Аз смятам, че държавата няма нужда от държавна банка и ползата, която би могла тя да внесе е по-малка от рисковете за средствата на данъкоплатците", коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай