Миков не очаква нищо хубаво за БСП

Бившият лидер на БСП не смята, че ще има предсрочни избори

Миков не очаква нищо хубаво за БСП | StandartNews.com

След 4 години в опозиция БСП трябва да има явен превес над ГЕРБ и очертани и видими коалиционни партньори, каза пред Канал 3 бившият лидер на партията Михаил Миков.

Според него сега БСП ще трябва да прави компромисни партньорства. Сега се очертава една голяма фрагментация на парламента, каза още социалистът.

Политически проект на президента няма да бъде здравословен за БСП, категоричен е Михаил Миков. Той заяви, че идеите за президентска република са вредни за страната.

Михаил Миков обясни, че 4 години се е помпала вътрешнопартийната нагласа, че който не е съгласен с Нинова, значи е от ГЕРБ. Според него председателката на партията дума не е отворила защо БСП не стои стабилно като алтернатива, а обществото говори за Слави Трифонов, за президентски проекти, за Мая Манолова. Той е убеден, че умишлено се е бламирал Националният съвет, за да не се направи финансов отчет.

Михаил Миков ще си даде отвод от Националния съвет, за да на тежи като "вътрешна опозиция". "Основната цел е да се овладее Националния съвет, ами нека си го овладеят".

Миков не смята, че ще има предсрочни избори. Той припомни, че колкото и силни да са протестите, предсрочните избори се състоят при загуба на парламентарно мнозинство, а не пряко заради протести. ГЕРБ в момента е парламентарно консолидиран.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай