Мика Зайкова потресена от Борисов и Петкова

ГЕРБ вече няма да са първа сила, прогнозира тя

Мика Зайкова потресена от Борисов и Петкова | StandartNews.com

Доайенът на 45-ото НС Мика Зайкова /”Има такъв народ”/ заяви, че е дълбоко възмутена от премиера в оставка Бойко Борисов и министрите му заради пренебрежителното им отношение към парламента. В интервю за БНТ тя направи анализ на най-краткия парламент в новата история на България, чийто старт откри.

Не искам да употребя думата цирк, защото в цирка хората се трудят, работят, това е изкуство и ние им се радваме. Там е лудница. Там хората не работят, коментира Народното събрание Заюкова. "Първо искам да се извиня на българския народ, че не бях добра орисница, защото парламентът кажи-речи свърши много малко работа. Направи нещо важно. Да пресечем поне купения вот и да дадем право на всички български граждани, където и да се намират по света, да могат да гласуват”, каза доайенът на депутатите.

На въпрос дали ще бъде и в следващия парламент, тя отговори: "Ако е рекъл Господ. Ще помагам на колегите и в следващия парламент".

Според нея всичко се е правило, за да се спира работата. Тя коментира, че е безкрайно възмутена от отношението на цялото правителство на Бойко Борисов към върховния орган на властта. "Един министър не можах да чуя там. С изключение на Теменужка Петкова, чието поведение беше просто скандално. Когато на нея депутат ѝ задава въпрос, тя стоеше в гръб в една много неприлична поза и си шушукаше нещо с Десислава Атанасова. Кирил Ананиев пристъпваше като ощипана госпожица, дойде и избяга", коментира Зайкова.

"В бюджета не са предвидени 50-те лева на Бойко, нали, ама ги даваше. Ние викахме финансовия министър да дойде и да каже има ли, няма ли, колко не стигат, защото трябваха за половин година 185 милиона на месец или 1 110 000 лв. Фискалният резерв той каза, че е пълен - 8 милиарда и половина. Ама не дойде", каза още Зайкова.

На въпрос защо от "Има такъв народ" не направиха правителство, тя заяви, че няма как да имат доверие на партиите на статуквото, защото още на другия ден, след като са върнали мандата, тези партии са потвърдили думите на Слави Трифонов.

"За да направиш нещо, трябва да имаш стабилно правителство. Иначе ставаш зависим от тях - каквото ти кажат, иначе не става. Ето затова не направихме правителство. Защо не го направи Корнелия Нинова? Преди това тя говори как ние сме предатели, как не поемаме отговорност, а тя защо не пое? Защото не може", каза още Мика Зайкова.

Нейната прогноза за следващите избори е, че ГЕРБ няма да бъдат първа политическа сила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай