Марешки: Ще разберем дали ЕС ще се разпадне

„Навсякъде е в подем истинската патриотична вълна, част от която е „Воля“, каза той и заяви, че категорично не приема да наричат неговата партия националисти и популисти...

Марешки: Ще разберем дали ЕС ще се разпадне | StandartNews.com

2019 г. ще бъде знакова, защото ще стане ясно дали ЕС ще се разпадне или ще продължи да съществува по коренно различен начин. Това каза председателят на „Воля“ Веселин Марешки в декларация от името на групата за началото на новия политически сезон.

Според Марешки старите елити ще бъдат пометени. „Навсякъде е в подем истинската патриотична вълна, част от която е „Воля“, каза той и заяви, че категорично не приема да наричат неговата партия националисти и популисти. Марешки определи като цинизъм декларациите на парламентарно представените сили.

„Направо нямам какво да кажа, защото преди мен, това което трябваше да кажа аз, го каза Корнелия Нинова от БСП, частично и г-н Волен Сидеров. Имат ли право те, които са част от този преход да задават тези въпроси? Иначе те са правилни. Нали за това сме ние тук, ние да ги задаваме“, допълни още Марешки.

Той попита откъде накъде хора, които са участвали в престъпната приватизация, задават подобни въпроси. „Г-н Сидеров, казахте: „Ние сме да посочваме на правителството правилните действия“. Г-н Сидеров, вие заедно с г-н Каракачанов и Валери Симеонов сте правителството. Ние и другите опозиционни партии може да показваме и да даваме някакви идеи за корективи, вие трябва да работите“, коментира още Марешки.

Във връзка с напрежението във Войводиново, Марешки разкритикува вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. По думите му след като вече е бил пребит военния, Каракачанов е излязъл нагло и е казал, че няма да допусне такова нещо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай