Марешки се появи с антивирусен костюм в парламента

Опозицията поиска той да бъде отстранен от заседанието

Марешки се появи с антивирусен костюм в парламента | StandartNews.com

Лидерът на Воля Веселин Марешки и други депутати се появиха в пленарната зала днес в пълна карантинна екипировка със защитни костюми. Това накара левия народен представител Валери Жаблянов да излезе на парламентарната трибуна и да поиска костюмираните да бъдат отстранени от заседанието с мотива, че допълнително нагнетявали и стресирали обстановката.

"В тези дни, в които цяла България е вперила поглед в това избраниците на народа какъв пример двама? Във всички новини докато пътувах към НС, се говореше, че единствените места, в които не се спазва Закона, процедурите и заповедта на ген. Мутафчийски да сме на два метра един от друг и да не се скупчваме, това са ромския квартал Столипиново и Българския парламент“, съобщи от трибуната Марешки.

"Затова предлагаме и българските депутати да вземат мерки, за да са безопасни за себе си, за своите близки и за българския народ. Не трябва да превръщаме българския парламент да стане проводник на заразата. Българите в момента не работят, не получават заплата, затова призовавам всички депутати да са безопасни, за да дадем пример на хората", каза той.

"Не смятам, че когато българските народни представители си изпълняват задължената, са нарушители", репликира пък Жаблянов.

„В парламента се правят всички санитарни мероприятия, всички народни представители са с маски, трибуната на всеки час се хигиенизира. Правим каквото можем, но не можем да спрем работата на българския парламент“, съобщи пък председателят на парламента Цвета Караянчева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай