Марешки: Има ясно решение на НС за мигрантите

БСП да не спекулира с темата, а ГЕРБ да каже спазва ли го, настоява лидерът на ВОЛЯ

Марешки: Има ясно решение на НС за мигрантите | StandartNews.com

По повод повдигнатия въпрос  за евентуални бежански лагери в общините Любимец, Елхово и Малко Търново и опасността такава важна тема да бъде употребена предизборно в интерес на една или друга партия, зам.-председателят на НС и лидер на ВОЛЯ Веселин Марешки излезе с позиция, в която припомни, че на 28 юни 2018г. Народното събрание, с подкрепата на гласовете и на парламентарната група на ВОЛЯ, гласува  решение, с което правителството беше задължено да не подписва двустранни споразумения за обратно приемане на мигранти.

 „Винаги водени от интереса на българския народ, ние от ВОЛЯ настояваме БСП да не спекулира с тази важна тема и да не се опитва панически да прикрива с нея „семейните” скандали за местата в евро-листата, на които се нагледахме напоследък. От друга страна, за да спрат всякакви спекулации и да не се създава излишно напрежение, призоваваме  ГЕРБ да кажат дали правителството спазва решението на НС от 2018г.”, настоя зам.-председателят на парламента.

Според него, като човеци трябва да подаваме ръка на бягащите от военни конфликти и насилие. Но предвид всичко, което стана в много европейски градове през последните години, както и неадекватното поведение на досегашните европейски лидери, институциите у нас  трябва да направят всичко възможно да защитят най-напред българските граждани.

„Това е категорична позиция на ВОЛЯ, още повече, че такава е и политиката на нашето европейско семейство- Движението за Европа на нациите и свободата. Всички виждаме колко твърди мерки в тази посока въведе в Италия нашият партньор Матео Салвини и каква мощна подкрепа получава от сънародниците си. Другите партии в нашия парламент са членове на европейски формации, които имат точно обратната позиция. Затова каквото и да кажат по темата, винаги ще стои въпросът доколко са искрени –дали в Брюксел не говорят едно, а тук друго”, коментира Марешки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай