Манолова поиска невъзможното от Слави

Ето какво поиска от Трифонов

Манолова поиска невъзможното от Слави | StandartNews.com

Ден, след като обяви, че няма да гласува кабинета на Слави Трифонов, Мая Манолова се обърна с призив към него да подкрепи кабинет с третия мандат.  

Председателят на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ отхвърли обвиненията в предателство, които отправиха към нея и останалите лидери на т.нар. партии на протеста Слави Трифонов и Тошко Йорданов.

„Очевидно хората на Слави Трифонов искат цялата власт с 65 депутати и това няма как да се случи, и с пълната липса на уважение и желание да се води нормален диалог и нормален разговор. Предателство към българските граждани би било да се предадем на извиване на ръце и подкрепа и на подкрепа на правителство без споразумение“, каза Манолова.

Тя призова „Има такъв народ“ да се върнат на масата за преговори при връчване на третия мандат. Според нея въпросът кой да го получи е технически.

„Ако наистина са искрени Слави Трифонов и Тошко Йорданов в желанието си да отстраним ГЕРБ и ДПС от властта, ще се включат в разговорите между „Демократична България“, „Изправи се БГ! Ние идваме?“ и БСП по отношение на третия мандат. Това би бил шансът да има кабинет с насочен мандат, с хоризонт от 6-8 месеца, който да реши най-неотложните проблеми на българските граждани“, каза Манолова, искайки невъзможното от Трифонов.

Вчера Слави Трифонов обяви, че след като не получават подкрепа от „Демократична България” и „Изправи се БГ! Ние идваме”, „Има такъв народ изобщо няма да предложат кабинет за гласуване в пленарната зала на парламента днес.

„Няма да подкрепим нито партиите на статуквото за следващ кабинет, нито „Демократична България“, нито „Изправи се БГ! Ние идваме!“, категоричен бе Слави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай