Манолова: Настояваме да отпаднат данъците върху тока

Не вярвайте на социолозите, ще влезем в парламента, заяви Манолова

Манолова: Настояваме да отпаднат данъците върху тока | StandartNews.com

Имаме план с 31 антикризисни мерки и на първо място настояваме да бъдат премахнати данъците върху тока. Основно наше искане е и държавата да компенсира на 100 % увеличението на цената на тока, водата, парното и природния газ и за бизнеса, и за домакинствата.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова в предаването „На фокус с Лора Крумова“ по Нова телевизия.

Ще влезем и в този парламент. Не вярвайте на социолозите, които правят услуга на големите партии с много пари. На изборите и през април, и през юли, според социолозите бяхме на ръба. Ще има нужда от биткаджии и в следващия парламент, защото статуквото се опитва да си върне позициите. Ние сме най-социалната формация и хората имат нужда от парламентарна група – омбудсман в условията на криза, допълни Манолова.

Тя посочи, че утре ще внесе жалбата в съда срещу заповедта за „зеления сертификат“. Тази заповед е дискриминационна, разделя обществото и ще засегне правото на труд на хората. Защо хората, които имат достатъчно антитела или е противопоказно да се ваксинират, не могат да получат „зелен сертификат“? В жалбата са се подписали собственик на заведение, жена, която работи в кухня и хора от различни сектори, обясни Манолова.

Дошло е време за обединение, в противен случай статуквото – ГЕРБ и ДПС, ще се върне. Ако в следващия парламент с „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и ИТН, ако решат, не сме в основата на следващо мнозинство на промяната, ще поставим България в тежка COVID-ситуация, икономическа и социална криза, каза още Манолова.

Тя бе категорична, че грешка на 45-ото и 46-ото Народно събрание е било, че не е създадено правителство. Това беше грешка на големите партии-мандатоносители, подчерта Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай