Малката коалиция се разпадна

Това не означава промяна в отношението към ГЕРБ, каза Каракачанов

Малката коалиция се разпадна | StandartNews.com
  • Това не означава промяна в отношението към ГЕРБ, каза Каракачанов

Малката коалиция се разпадна. Обединените патриоти вече не съществуват. ВМРО и НФСБ се разделят окончателно с "Атака", съобщи в предаването "Лице в лице" по бТВ депутатът от НФСБ Славчо Атанасов. "Атака" е изключена от коалицията, каза Атанасов. Той допълни, че депутатите на ВМРО и НФСБ вече няма да се съобразяват и да търсят общи решения с партията на Волен Сидеров.

Стигна се до решение, че така повече не може да се продължава и на практика от днес се разделяме. Раздялата с "Атака" вече е факт, категоричен бе Атанасов.

За излизане на патриотите от управлението обаче засега не става въпрос. Не е ясно обаче какво става с коалиционното споразумение с ГЕРБ, нито как ще се вземат оттук нататък решенията в голямата коалиция.

Стигна се до извод, че не може повече да сме "орел, рак и щука" и да не даваме добри послания към българското общество. Това беше неизбежно. В крайна сметка, когато партньорите в една коалиция не работят добре, си вземат довиждане, обясни развода на патриотите Славчо Атанасов.

ВМРО хвърли вината за раздялата основно върху Волен Сидеров. "Поискахме справка от Народното събрание относно участие на депутатите в гласуванията. Тя показа, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров е участвал в 252 от 8173 гласувания, което е 3,7%. Той се изключва заради недостатъчно участие в работата, както и Павел Шопов, и Чуков водят постоянна кампания срещу партньорите си, кампания на оклеветяване", каза малко по-късно на брифинг Искрен Веселинов от ВМРО.  

"Повече от една година коалицията Обединени патриоти не работи. Системен саботаж, атаки персонални първо срешу валери Симеонов, след което срещу мен персонално, срещу колеги. истината е, че така не става. Не само полтическите граници бяха нарушени, бяха нарушени човешките", заяви и лидерът на воеводите вицепремиерът Красимир Каракачанов.
"Явно колегите от "Атака" не желаят да работят с НФСБ и ВМРО, затова ние ги освобождаваме от това задължение - нека плуват в свободния океан", допълни той.

Каракачанов поясни, че това не означава промяна в отношението към ГЕРБ. Управляващото мнозинство е стабилно, увери той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай