Ляв политик анатемоса преговорите в мола. Там се върти търговия

Крушението на БСП на изборите се дължи проекта "Продължаваме промяната"

Ляв политик анатемоса преговорите в мола. Там се върти търговия | StandartNews.com

"Смутен съм от избора на място за провеждане на преговори между парламентарно представени партии - вместо в парламентарната зала, те провеждат консултациите в мол. Това изглежда като търговия. Такива преговори не трябва да се предават онлайн, защото всеки от участниците първо се грижи за публичния и политическия си имидж и по-малко за експертното си начало". Това коментира пред БНР журналистът и политик Велизар Енчев.

Според него президентът Румен Радев недопустимо удължава срока за свикване на парламента. "Утре стават две седмици от провеждането на парламентарните избори. България се намира в тежка икономическа криза. А това, че бюджетът за новата година ще се гласува чак в края на януари, говори за сериозни проблеми. Всеки ден забавяне на свикването на парламента не е в полза на гражданите на България".

Енчев посочи, че "наблюдаваме преформатиране на политическото пространство под режисурата на САЩ и със сценарист, режисьор и конструктор Румен Радев".

"Крушението на БСП на изборите се дължи на създаването на политическия проект "Продължаваме промяната", допълни журналистът и още, че "десетки структури на БСП в страната работиха за ПП".

"Те поставят знак на равенство между Румен Радев, когото харесват, и ПП. Това е доста наивно. Машините, опозицията и Радев доведоха до тежките резултати на БСП, до нулирането на Мая Манолова, до тежкия удар върху ДБ и донякъде на резултатите на ИТН".

По темата за РСМ и позицията на новата коалиция Енчев подчерта, че правителството е длъжно да бъде в синергия със стратегическите национални интереси на България. "Силният натиск е факт, но ние сме член на ЕС и ние имаме право на вето. Никой не може да принуди една страна член да промени мнението си. Въпросът е дали новата коалиция ще има гръбнак да устои на този външен натиск".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай