Липсват кадри и за ВиК, ще ходим жадни

Не само остарялата инфраструктура е проблем на Пенрик, споделя кметът на града

Липсват кадри и за ВиК, ще ходим жадни | StandartNews.com

Един от сериозните проблеми на ВиК в Перник е не само остарялата инфраструктура, но и липсата на квалифицирани кадри, които да адресират проблемите с водоснабдяването. Това сподели пред бТВ кметът на Перник Станислав Владимиров, който оправда и нуждата от новия по-затегнат воден режим в града.

Владимиров подчерта, че затягането на режима в Перник е краткосрочна и необходима мярка, за да падне подаването под 300 литра в секунда. Пречиствателната станция на града е стара и ако се стигне до мъртъв обем, тя няма да може да се справи с пречистването на мътните води. За да се овладее кризата, януари и февруари ще са болезнени, каза още кметът.

Що се касае до дългосрочните мерки, кметът припомни, че правителството отпусна 35 милиона за справяне с водната криза в Перник. Парите ще бъдат вложени в нов водопровод, довеждане на вода, ремонт на пречиствателните станции, ремонт на канализацията на града.

„Ще подменим почти целия град с тези пари, които ни бяха отпуснати с постановление на Министерския съвет – голям инвестиционен проект в началото на пролетта. Това е хубавата новина в цялата кризисна ситуация, в която се намираме с момента”, поясни Владимиров.

Надявам се в парламента да се случи дебат по проблемите във ВиК сектора, каза Владимиров в коментар за поискания вот на недоверие от страна на БСП.

„Да влагаме политика в тази кризисна ситуация не смятам, че е правилно, но да направим дебат за проблемите във ВиК сектора, е изключително належащо. Не мисля, че БСП се заиграва със страховете на хората. Ролята на опозицията е да постави даден проблем, особено в парламента. Аз се надявам да нямаме лични нападки и лични сблъсъци – да има дебат по същество за това, което не сме свършили назад във времето, защото само глупаците винаги започват отначало. Аз се надявам тази криза да направи така че ВиК секторът да бъде доста по-подреден”, коментира Владимиров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай