Либералният интернационал и АЛДЕ поздравиха ДПС: Лидер сте!

Успехът на Движението се усеща в целия регион, каза д-р Хакима ел Хаите

Либералният интернационал и АЛДЕ поздравиха ДПС: Лидер сте! | StandartNews.com

ДПС ще поеме своята отговорност към изграждане на нови либерални пътища и ще укрепи демократичните мостове за по-светлото бъдеще на България. Това заявява д-р Хакима ел Хаите, Президент на Либералния интернационал, в поздравителното си писмо до лидера на ДПС Мустафа Карадайъ по повод изключително доброто представяне на Движението на парламентарните и президентските избори в България на 14 ноември. Под Вашето лидерство, ДПС не само увеличи своят дял във вота за пореден път, но и осъществявайки това, се превърна в третата най-голяма политическа партия в България за пръв път от 2017 г. насам, пише д-р Хакима ел Хаите. И заявява: "Няма да е преувеличено да се каже, че Вашият успех се усеща от либералите в целия регион, където ДПС играе важна лидерска роля".

Ето пълния тест на поздравителното писмо на д-р Хакима ел Хаите до лидера на ДПС Мустафа Карадайъ:

Уважаеми г-н Карадайъ, скъпи Мустафа!

От името на световното либерално семейство, имам удоволствието да Ви поздравя за изключителния успех на пълноправния член на Либералния интернационал, Движението за права и свободи (ДПС), след общите избори в неделя.

Под Вашето лидерство, ДПС не само увеличи своят дял във вота за пореден път, но и осъществявайки това, се превърна в третата най-голяма политическа партия в България за пръв път от 2017г. насам.

Няма да е преувеличено да се каже, че Вашият успех се усеща от либералите в целия регион, където ДПС играе важна лидерска роля.

Либералния интернационал винаги е бил на страната на хората в България. Въпреки предизвикателната година на избори във Вашата страна, аз съм уверена, че ДПС – независимо в правителство или опозиция, ще поеме своята отговорност към изграждане на нови либерални пътища и ще укрепи демократичните мостове за по-светлото бъдеще на България.

През следващата година Либералния интернационал ще отбележи своята 75-та годишнина, превръщайки нашата организация в една от най-дълго управляващите политически интернационали в света. Нашият успех е белязан от привлекателността на нашите ценности, въплътен от нашите партийни членове. И именно в този смисъл очаквам с нетърпение да отпразнуваме нашия исторически крайъгълен камък с Вас и Вашата партия през 2022 година.

Още веднъж, моля приемете моите поздравления и бъдете уверени в моите най-добри пожелания и в приятелството ми, скъпи Мустафа.

Д-р Хакима ел Хаите

Президент на Либералния интернационал

АЛДЕ СЪЩО поздрави лидера на ДПС Мустафа Карадайъ за представянето на президентските избори, както и за резултата на Движението на вота за Народно събрание.

На 14 ноември ДПС стана трета политическа сила, спечелвайки 13% от вота за парламент. Движението ще има 34 народни представители в 47-ото НС.

На изборите за президент лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който се кандидатира за държавен глава, стана трети, получавайки подкрепата на 11,57% от избирателите.

Поздравления за лидера на ДПС Мустафа Карадайъ и за Движението за права и свободи за успеха на последните избори в България, написа АЛДЕ и пусна банер с резултатите на ДПС.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай