Летифов: Вадим на светло задкулисието

Няма да позволим отново да се инсталира с министри във властта, каза зам.-председателят на ДПС

Летифов: Вадим на светло задкулисието | StandartNews.com

Няма да позволим задкулисието да инсталира министри, както правеше 20 години. Това заяви зам.-председателят на ДПС Халил Летифов в предаването "Лице в лице" по бТВ. Той назова задкулисието - "медийно олигархичната НПО власт на г-н Прокопиев и кръга "Капитал"".

Тепърва предстои да се направи оценка на служебното правителство, тя е необходима, категоричен бе Летифов. Но вече е ясно, че тези безспорни министри, които се опитаха да ни вменят, че са безспорни и дори ги предложиха за редовния кабинет, не са  безспорни, подчерта народният представител от Движението, визирайки Кирил Петков и Асен Василев, за които Христо Иванов от парламентарната трибуна настоя "Има такъв народ" да включат в министерския си екип.

Летифов увери, че ДПС ще се бори срещу дългата ръка на задкулисието и опитите му да заграбва власт.

То не е ръка, а лапа, която се подава отзад и сочи ДПС. Лапата е тази медийно олигархична НПО власт на г-н Прокопиев и кръга "Капитал", каза депутатът.

Халил Летифов заяви, че кръгът "Капитал" и Иво Прокопиев са били на сянка до днес. Този кръг 25 години инженерства и съсипа политически проекти с анти ДПС риторика. Задкулисието трябва да бъде осветено. Обществото трябва да знае. Може би това е голямата драма в момента - че задкулисието започва да се показва, заяви Летифов.

Той изтъкна, че в последните 20 години този кръг инсталира иминистри без да се явява на избори.

На нашата скромна среща с ИТН казахме, че не сме имали претенции за министри, нямаме претенции, нямаме желание да предлагаме, но за нас съставът на Министерски съвет не е без значение. Предстои сложната задача състав на правителство, каза още Летифов.

Няма да позволим задкулисието отново да се инсталира с министри във властта, както прави през последните 20 години, увери той. И допълни: "По тази тема ще се говори, за задкулисието трябва да се говори, надявам се и журналистите да се включат, защото те са голяма власт. Очаквам да излезе истината, да се разкрие как действа моделът, който се опитва да се инсталира хора през послединте 20 години във властта.".

Попитан за думите на Бойко Борисов, отстранявайки министрите Караниколов, Горанов и Маринов, че са свързани с ДПС, Халил Летифов заяви: "Ние там участие нямаме, ДПС не е предлагало министри на ГЕРБ. Христо Иванов е бил министър при Борисов. Ние винаги сме били опозиция на неговите управления. Не ги припознаваме като близки до нас - казвахме го тогава, казваме го сега, ще го казваме и занапред.".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай