Кючюк участва в Конференцията за бъдещето на Европа

Събитието ще се проведе онлайн на три езика

Кючюк участва в Конференцията за бъдещето на Европа | StandartNews.com

Евродепутатът Илхан Кючюк в Конференцията за бъдещето на Европа с онлайн форум. Събитието ще се проведе на три езика, а специално участие ще вземат Дубравка Шуица - зам.-председател на Комисията по демокрация и демография и Ги Верхофщад - съпредседател на Изпълнителния съвет на Конференцията за бъдещето на Европа

Онлайн конференцията ще се проведе на 11 май (вторник) 2021г. от 15:00 часа и има за цел да постави основите на българското участие в Конференцията за бъдещето на Европа. Темата на онлайн срещата е: ЕВРОПА НА ГРАЖДАНИТЕ: КОНФЕРЕНЦИЯТА ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЕВРОПА. 

„На 9 май се даде началото на най-демократичното действие от създаването на ЕС насам, даващо правото разговорът да е насочен от и към гражданите – Конференцията за бъдещето на Европа. Целта е идеите да бъдат инициирани от хората, а политиците да се опитат да акумулират тази енергия и да извлекат най-доброто и то да бъде институционализирано.”, категоричен е Кючюк.

Според евродепутата България не бива да пропуска възможността да стане част от тази европейска инициатива, ето защо началото на българското участие ще бъде дадено със събитието на 11 май, на което Кючюк има удоволствието да бъде домакин.

„Конференцията има за цел да даде възможност на европейците да изразят очакванията си от Съюза и начина му на функциониране, за да го адаптират към бъдещето.  Тя има огромен потенциал за изграждане на мостове между европейските институции, лицата, вземащи решения и европейските граждани.  ЕС трябва да намери своето ново съществуване, за да играе ключовата роля, която се очаква от него. Важно е да отбележим, че нашите партньори, които все още не са част от Съюза също могат да се включат в Конференцията, защото разговорът не е за настоящето, а за бъдещето.”, каза евродепутатът при анонсиране на събитието.

Участие във виртуалната среща ще вземат: Дубравка Шуица - зам.-председател на Комисията по демокрация и демография и Ги Верхофщад - съпредседател на Изпълнителния съвет на Конференцията за бъдещето на Европа, европейските млади либерали, представители на академичната общност, изследователи, млади хора и лидери на мнение.

Желаещите могат да се регистрират за конференцията тук: https://zoom.us/webinar/register/WN_bcFgE9_zRl-5uvmyAKwLHA, а повече информация за събитието да намерят на официалната страница на евродепутата Илхан Кючюк: https://www.ilhankyuchyuk.eu/sabitiya/  

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай