Кючюк: Ние, младите, сме благодарни на Доган

ДПС днес чества 30 години от регистрацията на партията

Кючюк: Ние, младите, сме благодарни на Доган | StandartNews.com

 

Ние, младите, сме особено благодарни на почетния председател на ДПС Ахмед Доган за това, че успя да изгради не едно, а вече две поколения младежи, които живеем заедно независимо от етническите си различия. Това заяви шефът на младежката организация на Движението за права и свободи Илхан Кючюк по Канал 3. Той припомни, че днес се навършват 30 години от регистрацията на партията.

Една от безспорните заслуги на е ДПС, че започна, защитавайки правата и свободите, нарушени при тоталитаризма и вече 30 години се превърна в универсален защитник на права и свободи и на европейско, и на световно ниво. За нас, либералите, но и за целия демократичен спектър, това е огромно постижение, каза още Кючюк.

Той използва ефира, за да поздрави всички членове на ДПС с този исторически ден като отчете и заслугата на председателя на Движението Мустафа Карадайъ.

Европейският съюз е изправен пред предизвикателството да намери допълнително финансиране за излизане от кризата, предизвикана от коронавируса, като начините са два - допълнителни усилия от страните-членки или въвеждане на дългоочаквания дигитален данък, каза още евродепутатъ. Той е на мнение, че ЕС трябва да потърси това финансиране именно от компаниите, които ще забогатеят още повече по време на кризата.

“Несъмнено една голяма част от бизнеса ще изгуби много пари, но ще има и такива, които ще забогатеят много по време на кризата“, коментира Кючук. “Това ще са най-вече дигиталните компании и защото в този ред на мисли не се помисли върху дигиталния данък“.

Българският евродепутат разкритикува и пакета “Макрон“, като го определи като “противопоставящ Изтока и Запада“, което противоречи изцяло с философията на ЕС.

“България ще получи пари по три направления по време на кризата“, каза още председателят на младежкото ДПС. “Едното е от кошницата с 37 млрд. евро, които гласувахме дистанционно в Европейския парламент. Другото е от неизразходваните фондове в страната. Третото финансиране е за малките и средни предприятия. Политиката на ЕС беше адекватна, макар и забавена. Докато САЩ се фокусираха върху корпорациите, което си е тяхната политика“.

Европейската политика се насочи към спасяването на малкия и среден бизнес, докато САЩ се фокусираха в корпорациите. Това е и една от основните разлики между политиките на две от големите световни икономики, според Илхан Кючук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай