Кючюк и Заев търсят изход от задънената улица

Свързаността между двете ни държави е ключът към добросъседските отношения, каза евродепутатът

Кючюк и Заев търсят изход от задънената улица | StandartNews.com

Евродепутатът се срещна с министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев и министъра на външните работи Буяр Османи.

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев е на посещение в Брюксел, където провежда редица срещи, свързани със започването на преговорите за присъединяване към ЕС. Днес министър-председателят се срещна и с постоянния докладчик на страната Илхан Кючюк.

Двамата обсъдиха възможностите за намиране на изход от задънената улица, в която се намират двете държави, изграждането на здрави добросъседски отношения и свързаност между страните.

„Имаме нужда от дневен ред, който да е основан на бъдещето. Изключително показателно за нас е, че сега провеждаме тази среща, защото днес предстои да дадем старт на българското участие в Конференцията за бъдещето на Европа. А тя е отворена за нашите партньори от Западните Балкани, които също могат да се включат в най-демократичното действие от създаването на ЕС насам. Ключът към добросъседските отношения е свързаността – инфраструктурна, дигитална, образователна и културна. Ние трябва да работим за възвръщане на доверието и заздравяване на отношенията между България и Република Северна Македония.”, заяви Кючюк по време на срещата.

На срещата присъства и министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай