Кутев: Държавата се управлява от натовски генерали

Глупост е да се твърди, че ще защитават руски шпиони, каза говорителят на правителството

Кутев: Държавата се управлява от натовски генерали | StandartNews.com

Президентът и премиерът са натовски генерали и е глупост да се твърди, че ще защитават руски шпиони. Това каза Антон Кутев, говорител на служебния кабинет в предаването „Денят започва“ по БНТ.

ВИЖ ОЩЕ: Нови разкрития за държавата. Къде са милиарди?

По повод твърденията на ГЕРБ и Борисов, че разкритите руски шпиони от ДАНС са отмъщение за съдбата на шефа на контраразузнавателната агения, Кутев посочи, че това е една от най-смешните опорки, които е чувал. „Сега, след като сме сменили шефа на ДАНС и новата власт нямало да хваща руски шпиони. Не можем ли да кажем, че вече няма да се създават групи от шпиони, защото работата на ДАНС не е да ги хваща, а да не допуска създаването им. Щом група руски шпиони са създадени у нас, значи ДАНС са пробити. Отгоре на всичко президентът, премиерът и министърът на отбраната са натовски генерали, доказали са, че никога не са подлагали на съмнение нито евроинтеграцията на България или членството в НАТО“, посочи Антон Кутев. И допълни: „Премиерът пази баланси в политиката, не дава основание по никакъв начин, че ще защитава руските шпиони – това е глупост. “.

На въпрос до изборите ли ще доминира скандалът с подслушванията Кутев коментира, че за съжаление темата никак не е нова. „Ако нещо успеем да свършим се надявам да приключим темата завинаги. Надявам се никога повече тя да не излиза в българското общество. За съжаление много българи са убедени, че са подслушвани. Очевидно беше, че даже бившият премиер по някакъв начин, така и прокуратурата не ни каза последно подслушван ли е, това неговият глас ли е или не. Има различни форми на подслушване, не вярвам, ако бившият премиер е бил подслушван това да е станало със съдебно разрешение“, каза още той. Според Кутев главното, което трябва да се направи е не да се отговори на въпроса кои политици са били подслушвани, а да се затворят вратичките и да е невъзможно подслушването на граждани и хора извън криминалният контингент.

Кутев коментира и смяната на директори на службите. „Става дума за политически смени”, каза той. И допълни: „Шефът на ДАНС си взе отпуска, за да не свърши работа на правителството на България. Няма как това да бъде толерирано. Тук става дума за въвеждане на ред.”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай