Крум Зарков разкри докога Гешев ще е главен прокурор

Неговата оставка не е свързана с неговата личност или със скандалите около него

Крум Зарков разкри докога Гешев ще е главен прокурор | StandartNews.com

"Главният прокурор има основание да си подаде оставката доколкото не се справя с работата си и не е натоварен с необходимото обществено доверие. Този въпрос привлича естествено вниманието, но призивите той да си тръгне и отказът му – вероятно ще продължат до промяната на Висшия съдебен съвет", обяви в интервю за Нова телевизия Крум Зарков от БСП.

"Има нещо друго, което трябва да се случи. Неговата оставка не е свързана с неговата личност или със скандалите около него. Тя би била много ясен знак, че в тази страна няма никой, който да е недосегаем срещу общественото недоволство”, уточни Зарков.

„Дори да става дума за най-големия ми опонент не мога да си позволя да коментирам или да хвърлям обвинения за нещо, за което не знам и не съм видял документи”, така Зарков коментира най-новия сигнал срещу главния прокурор Иван Гешев, в който бизнесмен го обвинява в присвояване на бизнеса му. „Ако има документи, това е много сериозно нещо и трябва да бъде разследвано”, подчерта той.

На въпрос дали възобновената проверка за „шкафчето”, касаещо бившия премиер Борисов и прекратяването на разследването за канадското гражданство на Кирил Петков са реверанс към новите управляващи от страна на главния прокурор, той заяви: ”Един Господ знае. Политиците могат да интерпретират, да тълкуват и да се нагласят според ситуацията”.

„Ще повярвам на тази институция, която покаже къде са отишли парите, дадени кеш за строежа на АМ „Хемус”. Ще повярвам, че е решена да се бори с корупцията. Това е голямата задача на това ново правителство, на което вярвам и което подкрепих”, категоричен бе Зарков. И допълни: „Българските граждани ще повярват, че борбата с корупцията не е поредният лозунг, ако тези неща, за които се говори, се докарат до край”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай