Край.ИТН пусна студената вода върху БСП

Няма да ги подкрепи за мандата

Край.ИТН пусна студената вода върху БСП | StandartNews.com

"Има такъв народ" обяви пред БСП, че няма да ги подкрепи за мандат. Това стана на официалната среща между двете партии по покана на Корнелия Нинова. Решението на ИТН обяви Тошко Йорданов.

„Колеги, няма какво ново да ви кажем, освен че ние няма да подкрепим съставяне на кабинет с ваш мандат”, заяви Йорданов, цитиран от "Нова телевизия". 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни, че са водени единствено от отговорността да се гарантира сигурност за гражданите и стабилност за държавата в следващите месеци.

„Ние няма какво ново да кажем. Ще повторим това, което говорим от първите дни на създаването на този парламент. Тогава ние заявихме, че „Има такъв народ” поема отговорността и ще предложи кабинет.

Ако не бъдем подкрепени от партиите на протеста, няма да подкрепяме следващия мандат и според нас ще се отиде на предсрочни избори. Това го заявихме в първите дни. Нищо от тогава до сега не се е променило.

Извървяхме целия път, в който всички партии, включително и вие, отказаха да подкрепят нашия проектокабинет”, заяви Тошко Йорданов..

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай