Кой с кого си чати - новата предизборна лакърдия

Пиарите на Гешев спешно да се обадят на Арнаудова. Защо

Кой с кого си чати - новата предизборна лакърдия | StandartNews.com

Политиците и този път не изневериха на себе си, а приготвиха нов сеир за публиката.

Кой с кого си чати по телефона, се оказа най-горещата политическа интрига в навечерието на новите избори.

Юнската предизборна кампания започна с подслушваните телефони по време на протестите, септемврийската тръгва с чатовете между пиарката на Борисов и главния прокурор.

Летният телефонгейт с имената на 82 политици, оповестени от Николай Хаджигенов, даде тон на преидизборното разделение.

Сниманият главен прокурор, който си разменя смс-и със Севдалина Арнаудова по време на заседание на правната комисия, се превърна в удобен таймаут, докато се редят листи и се оглеждат кандидат-президенти.

Кадрите с дисплея на телефона на Гешев наводниха Фейсбук в четвъртък вечерта едновременно от профила на Явор Божанков от БСП и от този на Николай Хаджигенов - от "Изправи се.БГ! Ние идваме!"  Впоследствие колегата им от "Има такъв народ" Радостин Василев добави две нови снимки от друг ъгъл, така че отпаднаха всякакви колебания дали именно Гешев държи въпросния телефон.

Няма спор за огромния интерес към дисплея на главния прокурор. Още повече, че преди повече от година самият той призна, че почти никой не смеел да му звъни. Сигурно затова и смс-комуникацията му бе светкавично изконсумирана политически.  

Социалистът Божанков поздрави главния прокурор, че с чата си е забил поредния пирон в изолацията на ГЕРБ.

Адвокат Хаджигенов пусна коментар, че от снимката е видно на кого докладва Гешев, докато е в парламента.

Отговорът на Арнаудова не закъсня.

Тя заяви, че ако толкова настояват да покаже списъка с разговорите си, това няма да се хареса на опонентите на Борисов. Пишела си с президента, Христо Иванов и Мая Манолова.

Последната светкавично реагира като заяви, че е готова да стартира кампания: Покажи телефона си! и първа да извади на показ, че разговори с Борисов не е имала.

Иво Мирчев, дясната ръка на Христо Иванов, използва случая, за да намекне недвусмислено, че Гешев може да си чати с човека на Борисов, но с присъствието си респектира още маса депутати "със заешки сърца".

Експремиерът Борисов също с радост се включи в темата, за да припомни на журналистите, че истинският скандал с чатовете е този на президентския съветник Пламен Узунов със съдии, гръмнал успоредно с протестите миналата година.

Така, както снимката на телефона на главния прокурор успя да засенчи новината за новите пенсии, така и коментарите за това кой с кого си чати с лекота ще приглушат скандалите около Бюрото на защита и ще разкалят предизборно терена, както обикновено.

Не чатовете, а разваленият телефон се превърна в емблема на отиващото си събрание. Проглушиха ни ушите с това кой с кого си е говорил и кога не си е говорил. А от цялата тази говорилня стана ясно само едно - никой с никого не си говори. И затова разговорите за кабинет пак ще се водят, ама след още 2 месеца.

Дотогава нека политиците да намалят чатовете, а да излязат сред хората. Ще чуят неща, дето изобщо не са за телефон.

А пиарите на главния прокурор спешно да се обадят на Арнаудова. Тя ще ги научи поне на елементарни неща. Като например, че когато камерата стои зад гърба на шефа ти с часове, не се учудвай, че става ясно не само дали по часовниковата стрелка бърка двете захарчета в кафето си. Но и с кого си чати.      

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай