Кой е червеният "Сашо" Паунов от записа с Божков?

Той е лидер на несъществуващата на практика Българска комунистическа партия и милионер

Кой е червеният "Сашо" Паунов от записа с Божков? | StandartNews.com

Народният представител Александър Паунов, за когото има подозрения, че е един от мъжете, участвали в разпространените от прокуратурата разговори с Васил Божков, е лидер на несъществуващата на практика Българска комунистическа партия. Като народен представител е част от групата на „БСП за България“. Бил е депутат в още 3 състава на парламента, пише "Марица".

Паунов е един от многото милионери в редиците на левицата. Името на родения в Пазарджик икономист  нашумя точно преди 2 години, когато предизвика катастрофа с белия си джип Порше Кайен, отнемайки предимство на другата кола. Тогава Паунов отказа да даде проба за алкохол и наркотици с обяснението, че пие силни лекарства, което може да повлияе на резултатите от теста.

Миналата година Паунов стана част от предизборния щаб на Мая Манолова в опита ѝ да стане кмет на София. Манолова обясни, че го е избрала заради силната му икономическа експертиза. От разпространения днес запис се разбира, че Паунов отдавна се познава с Васил Божков. През зимата депутатът бе много активен в споровете за отнемането на лицензите на фирмите на Божков и бъдещето на хазартния бизнес.

Осветляването на взаимоотношенията между Божков и Паунов засилват подозренията, че Мая Манолова също е в топли отношения с избягалия в Дубай хазартен бос. Преди 2 месеца изтече информация, че именно Божков е финансирал предизборната кампания на Манолова на местните избори, но бившата депутатка от БСП отхвърли подобни твърдения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай