Костадинов в карантина, какво става пред дома му

Полицаи ходили пред жилището на депутата 15 пъти

Костадинов в карантина, какво става пред дома му | StandartNews.com

„В момента съм под домашен арест. Пред дома ми днес около 10-15 пъти минаваха полицаи, може би в очакване да изляза навън”.

Това заяви лидерът на партия "Възраждане", която организира днешните протести срещу зеления сертификат, Костадин Костадинов в предаването "Лице в лице" по бТВ. Костадинов е в карантина, тъй като участва в Консултативния съвет по национална сигурност при президента заедно с парламентарния шеф Никола Минчев, който впоследствие се оказа болен от COVID. „Вчера си направих тест, днес пак – отрицателни са. Аз съм отрицателен, а съм под карантина”,  посочи Костадинов.

Според Костадинов единственият човек, проявил здрав разум днес по време на протеста, е здравният министър проф. Асена Сербезова. „Поведението й бе най-мъжкото. Намери сили, смелост и мъжество да покани протестиращите и пред МЗ нямаше сблъсъци. Това искахме да се случи и с министър-председателя”, каза още Костадинов.

„За мое голямо съжаление има пострадали и вината е на управляващите. Помолих премиера за диалог, но такъв ми бе отказан. Един медицински проблем се превърна в политически”, посочи лидерът на „Възраждане”.

Водещата Цветанка Ризова поиска от него да коментира и инцидент по време на протеста, при който е бил нападнат екип на бТВ като му показа разкъсан микрофон на телевизията. Той посъветва потърпевшите журналисти да потърсят правата си в съда, но посочи, че и съпартийците му ще направят същото заради теча на лични данни за здравния им статус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай