Костадинов с ултиматум. Избирателите му ще атакуват парламента!

Ще проявим толерантност до първата седмица на януари, предупреди лидерът на "Възраждане"

Костадинов с ултиматум. Избирателите му ще атакуват парламента! | StandartNews.com

"Даваме срок на правителството да отмени както зеления сертификат, така и останалите мерки. Ще проявим толерантност до първата седмица на януари. Ако това не се случи, с "Възраждане" още хиляди българи ще влязат през вратите на Народното събрание. Щом не проявявате разум, ще получите резолюция". Ултиматумът постави лидерът на ПП "Възраждане" от парламентарната трибуна.

Костадин Костадинов прочете нарочна декларация. "Вече близо две години нормалността в България е поставена на изпитание. Свидетели сме на атака срещу здравия разум със средствата на пропагандата. Под предлог, че се грижат за нашето здраве, четири правителства – на Борисов, после две служебни правителства и сега на Петков, се стремят към едно – попълване на квотите, поставени от ЕС, за ваксинирани български граждани. Грижата, обаче е, бездушно попълване на екселски таблици, в които цифрите са хора и техните съдби", заяви той.

Депутатите разглеждат проекти на решения за създаване на временни комисии по предложение на парламентарната група на ПП "Възраждане". Първият проект на решение е за създаване на временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства относно машинното гласуване в изборите на 14 ноември 2021 г., а другият проект е за създаване на временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства относно въведените в България противоепидемични мерки срещу COVID-19.

"За управляващите не са важни здравната, демографската, образователната катастрофа, летящите цени. Заради ваксинацията бяха затваряни отделения, бяха спирани достъпа до елементарни услуги. Предприемачите изнемогват от непредвидимостта, ще имат ли шанс да работят нормално – не е ясно. Стотици хиляди бяха насилени да се ваксинират, за да не изгубят работата си", обърна се към депутатите Костадинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай