Корнелия скочи на Станишев: Няма нужда да е евродепутат

Да му спестим неудобството от различията между БСП и ПЕС, заяви Нинова

Корнелия скочи на Станишев: Няма нужда да е евродепутат | StandartNews.com

Лидерът на БСП Корнелия Нинова нажежи страстите на червения пленум като категорично се опълчи на идеята Сергей Станишев да оглави партийната листа за евровота. "Не е задължително Станишев да е евродепутат. Да освободим Сергей от неудобството да изразява позицията на БСП, съчетано с различна позиция на ПЕС", заявила Нинова. После подробно припомнила всички различия между родните социалисти с ПЕС.

Като аргумент Корнелия изтъкнала също, че лидерите на ЕНП и АЛДЕ не са евродепутати. Ня дала пример и с бившия президент на ПЕС Поул Расмусен, който също не е бил част от ЕП. Преди пленума Изпълнителното бюро на столетницата посочи като свой фаворит Елена Йончева.

В отговори Станишев репликирал, че президентът на АЛДЕ Греъм Уотсън е в ЕП, както и генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез.

Станишев обвинил Нинова, че търси разделителни линии в партията. Той бил категоричен, че е некоректно да се поставя лоялността му под въпрос. Президентът на ПЕС предупредил, че без помощ от ПЕС БСП няма да успее, ако дойде на власт.

Въпреки това Нинова се обявила категорично против предложението на Станишев да се гласуват заедно първо и второ място в листата, което би позволило Сергей и Елена да си гарантират мандати.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай