Коренна промяна на политиката ни към македонците!

Това е нужно според политолога Николай Василев

Коренна промяна на политиката ни към македонците! | StandartNews.com

След като България преди почти 30 години първа призна Република Македония и направи всичко възможно тя да се утвърди като независима държава, след това провалът на нашата „македонска политика“ и невъзможността да установим тесни отношения на сътрудничество са очевидни.

Тази позиция изрази пред БНР политологът Николай Василев.

Според Василев през последните години историци, „всичките агенти на Държавна сигурност“, създават в медийното пространство „една много фалшива представа за това, което се случва в Македония“.

Трябва коренно да се промени политиката на България към Северна Македония, смята политологът. 

„Много неща са пропуснати. Няма да се случи така, както искат твърдите български националисти – от раз да се каже: историята е била такава, такава, такава. Това е процес, който трябва да е много по-всеобхватен", коментира Николай Василев в предаването „Хоризонт до обед“.

По думите му не можем да очакваме с една историческа комисия изведнъж да се решат наслагвания, които са на повече от век.

Николай Василев е бил съветник на вицепрезидента Тодор Кавалджиев, както и съветник в политическия кабинет на Николай Ненчев в Министерството на отбраната. Автор е на книгите „Триумфите и катастрофите на българската дипломация” и „Битката за България”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай