Комитова: Ще предам щафетата на новия министър

Тя посочи, че няма покана да остане в бъдещото ново правителство

Комитова: Ще предам щафетата на новия министър | StandartNews.com

Смятам да предам щафетата на новия министър и с достойнство да се оттегля от работата, която изпълнявах в последните месеци. Това каза министър Виолета Комитова пред журналисти в парламента. Тя посочи, че няма покана да остане в бъдещото ново правителство.

По повод днешния протест на фирма АМ "Черно море" АД, Комитова каза, че това е частна компания, която е работила по отсечката Чирпан - Стара Загора и има неизплатени средства от страна на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

"Тази фирма е част от група фирми, около десет, които са сключили договор на обща стойност 207 млн. лв. за ремонта на отсечката Чирпан - Стара Загора от АМ "Тракия", но тези 207 млн.лв. не са били осигурени в бюджета на АПИ. За това е този протест, че на тях не са им изплатени всичките суми. Този проблем явно ще остане да се решава в бъдеще", обясни министър Комитова. Тя бе категорична, че регионалното министерство няма отношение с въпросната фирма, тъй като тя имала договор с държавната компания "Автомагистрали" ЕАД, а не с регионалното министерство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай