Кого ще даде Борисов за петел?

Залозите тръгнаха в ГЕРБ

Кого ще даде Борисов за петел? | StandartNews.com

Днес е денят, в който Бойко Борисов раздава. На народа - ваксини, на опонентите - депутати, за да имат мнозинство да си изберат кабинет.

Провокирани от великодушието на Борисов в раздаването на постове, две от най-верните му дами в Министерски съвет се спуснаха в разсъждения какъв трябва да кабинетът на ГЕРБ, който партията ще представи по закон, с ясното съзнание, че опозицията ще бламира.

ГЕРБ ще предложи друг министър-председател, заяви пред БНТ Екатерина Захариева и отприщи залозите в ГЕРБ. Праволинейните веднага посочиха напористата Деница Сачева. Но нейната кандидатура светкавично бе отхвърлена от либералното крило в ГЕРБ с аргумента, че Христо Иванов няма да гласува за нея като предател на градската десница. Техният фаворит е Томислав Дончев като единственият, който може да си говори с Демократична България. Но се притесняват, че никога не са го виждали на концерт на Слави Трифонов.

Затова и гражданската квота в ГЕРБ била единодушна, че най-подходящ е Любен Дилов - син. Хем е сценарист и ще намери общ език с Тошко Йорданов, хем като виден гмуркач ще спечели гласовете на новия морски вълк Христо Иванов.

Проблемът при Дилов син обаче бил сериозен. Не може да се буди рано - не става за петел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай