Кирил Петков проговори за партията си

Не отрече намерението да прави политически проект

Кирил Петков проговори за партията си | StandartNews.com

Кирил Петков проговори за партията си. Пред журналисти Господин Шугърфейс, както го нарече депутатът от ДПС Хамид Хамид, не отрече намерението си да създава нов политически проект. Но съобщи, че ще говори за него след края на мандата си като служебен министър на икономиката.

ВИЖ ОЩЕ: И Асен Василев каза ще прави ли партия

„Няма да говоря за политически проекти, докато не ми изтече мандатът. Реално имаме 2 седмици. Искам да се фокусирам върху работата си”, заяви Петков.

„Видяхме, че за 3 месеца можем да направим доста голяма промяна. Ако продължаваме да инвестираме енергията си в тази насока, България ще бъде различна”, допълни той.

ВИЖ ОЩЕ: Социолог каза кого ще захапе партията на Кирил Петков

По-рано днес в интервюто си за Нова тв и премиерът Стефан Янев даде знак, че Петков и колегата му финансов министър Асен Василев правят партия. Янев дори заяви, че ще я подкрепи.

ВИЖ ОЩЕ: Влизат ли Кирил Петков и Асен Василев в листите на Демократична България

Готов съм да подкрепя Асен Василев и Кирил Петков, ако решат да запълнят тази политическа ниша, каза Янев. Бих се включил във всеки проект, който работи за България. Да престанем с персонализацията, когато говорим за партии и партиен живот. Не е един безкрайният гений с идеите и визиите. Говорим за нормален партиен процес, нека да не даваме прибързано оценки, каза Янев, след като му бе зададен въпросът дали това няма да е политическият проект на президента Радев.

ВИЖ ОЩЕ: Янев: Готов съм пак да стана премиер, ще подкрепя партия на Петков

Всичко е възможно, отговори Янев на въпроса дали този политически проект може да е готов още за чукащите на вратата трети парламентарни избори тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай