Христо Иванов с нов удар по Гешев

Организира публична дискусия за съдебната система

Христо Иванов с нов удар по Гешев | StandartNews.com

Демократична България подкрепя искането на служебния правосъден министър Янаки Стоилов за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев. Това обяви от трибуната на НС съпредседателят на Демократична България Христо Иванов. Изявлението му съвпадна със старта на заседанието на ВСС, което разглежда искането на Стоилов.

Иванов обяви, че организира публична дискусия за съдебната система и конституционна реформа. Демократична България излъчи контактно лице за разговори за конституционна реформа, с която да се прекрати предсрочно мандата на Иван Гешев като главен прокурор.

Христо Иванов заяви, че Демократична България излъчва доц. Атанас Славов като контактно лице. "Ще ви изпратим днес писмена покана всяка група да излъчи такова контактно лице. Да организираме обща публична дискусия, на която всяка парламентарна група да заеме своята позиция за конституционна реформа", каза той. По думите му целта е да се обсъдят и всички други важни теми в съдебната власт.

"Време е да започнем сериозна дискусия по необходимостта от дълбока конституционна промяна в българското правосъдие, особено по отношение на прокуратурата", каза още Христо Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай