Христо Иванов: Решаваме за подкрепата другата седмица

Председателят на ДБ коментира, че до следващата сряда имат време за разсъждение

Христо Иванов: Решаваме за подкрепата другата седмица | StandartNews.com

ПГ "Демократична България" ще обяви следващата седмица дали ще подкрепи предложеното от "Има такъв народ" правителство. Това обяви след заседание на парламентарната група председателят й Христо Иванов, предаде bTV. Той коментира, че до следващата сряда имат време за разсъждение, дотогава Иванов обясни, че очаква мандатът да бъде върнат на президента, след което да бъде внесен за разглеждане в Народното събрание.

"Нямаме решение, защото ние сме демократична коалиция и трябва всички партии в своите органи да си вземат решение, а това ще отнеме време", коментира Иванов и допълни, че очакванията им са следващата сряда проектокабинетът да бъде внесен в парламента.

Иванов каза още, че предстои дискусия по обявените имена за министри от проектокабинета, предложен от ИТН. Относно номинирания за правосъден министър Момчил Иванов, Христо Иванов заяви, че по време на заседанието на парламентарната група са коментирали само постовете му във Фейсбук, в които се говори за "майкопродавци".

На въпрос как го оценява, Христо Иванов заяви: "Ще го оценим като част от целия пакет, който се предлага, заедно с крайното решение".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай