Христо Иванов потвърди кои министерства получава ДБ

ДБ изразиха притеснения за партиен феодализъм, ако всеки министър сам назначава екипа си

Христо Иванов потвърди кои министерства получава ДБ | StandartNews.com

„Текстът на коалиционното споразумение е изяснен. Това няма да е лесно управление или лесна коалиция. Могат да се формулират всякакви притеснения. Не искам да залъгвам никого. Ние сме решени да работим за преодоляване на всички проблеми и да имаме работещо управление”, заяви лидерът на „Демократична България” Христо Иванов тази сутрин пред Нова телевизия.

Иванов посочи, че очакването на „Демократична България” е всяка партия да подпише отделно коалиционното споразумение с „Продължаваме Промяната”. Той потвърди, че ДБ ще получи три министерства - правосъдното, за електронното управление и за околната среда.

Преди дни при президента от ДБ изразиха притеснения за „партиен феодализъм”, ако всеки министър сам назначава екипа си. Стигна се до решение всяка партия да изпраща свой съветник в отделните министерства.

Иванов коментира дали това е достатъчна гаранция: „Всяка партия има вицепремиер - тоест, това са някакви инструменти, които биха могли да се използват за преодоляване на такава тенденция. Всички трябва да работим заедно, за да не се позволи това да се превърне в проблем.”

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай