Христо Иванов иска реформи във ВСС

Важно е да има ясен ангажимент за конституционна реформа на прокуратурата, заяви съпредседателят на ДБ

Христо Иванов иска реформи във ВСС | StandartNews.com

Христо Иванов каза пред журналисти, че задължително трябва да има реформи във ВСС, предаде "Дарик".Относно разследването спрямо главния прокурор Иван Гешев, е напълно съгласен.

„Многократно съм подавал сигнали към ВСС и до Софийска градска прокуратура, както и до Специализирана прокуратура да се разследва г-н Гешев, така че тук сме напълно в единомислие. Докъде може да стигне, зависи от ВСС, но тук не съм много оптимист. Важно е да има ясен ангажимент за конституционна реформа на прокуратурата, защото начин да се намери да бъде елиминиран Гешев не е достатъчно. Това е първа стъпка, много важна. Но трябва след това да имаме и реформа на прокуратурата, нейната модернизация, нов подбор на прокурорите, така че да останат само тези, които могат да вършат работа“.

Той коментира и евентуални преговори с "Изправи се БГ! Ние идваме!". „Колегите от „Изправи се БГ! Ние идваме! са ни поканили. Ние ще се отзовем. Ще видим, какви са целите, които си поставяме. Хубаво е да изграждаме яснота“.

Относно поканата за разговор от страна на БСП Христо Иванов поясни: "Не сме се събрали все още на група, за да обсъдим поканата на г-жа Корнелия Нинова. Когато имаме решение по нея, ще кажем“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай